توضیحات دفترخاتمی درباره تاریخچه «گفت‌وگوی تمدن‌ها» و توصیه‌ای به دکتر روحانی


رئیس جمهور پیشین کشورمان با اشاره به تصویب طرح حسن روحانی با موضوع "جهان عاری از خشونت و مبارزه با افراط‌گری" در سازمان ملل، اظهار کرد: اجماع بالا در تصویب این طرح اتفاقی بسیار خوب و یک موفقیت برای جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید.


حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به تصویب طرح پیشنهادی رئیس جمهور کشورمان با موضوع "جهان عاری از خشونت و مبارزه با افراط‌گری" در سازمان ملل، با بیان این‌که این طرح، طرح بسیار خوبی است، اظهار کرد: این طرح در صورتی مؤثر است که پیگیری‌های لازم برای آن انجام شود.

وی افزود: من به دولت نیز گفته‌ام که پیگیر این طرح باشد تا سازمان ملل به آن توجه ویژه‌ای نشان دهد.

رئیس جمهور پیشین کشورمان با اشاره به تصویب طرح پیشنهادی‌اش با عنوان "گفت‌وگو‌ی تمدن‌ها" در دوران ریاست جمهوری خود از سوی سازمان ملل گفت: زمانی‌که من طرح گفت‌وگو‌ی تمدن‌ها را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کردم آقای کوفی عنان دبیرکل وقت سازمان ملل 18 نفر را برای رسیدگی به این طرح انتخاب کرد که یکی از این 18 نفر خود من بودم.
خاتمی با بیان این‌که من نمی‌دانم که آیا این طرح برای تبدیل شدن به یک سازوکار در سازمان ملل پیگیری می‌شود یا نه، ادامه داد: صرف تصویب این طرح اتفاق بسیار مهمی است، ولی آقای روحانی و تشکیلاتش باید تلاش کنند تا این طرح در سازمان ملل به پایداری برسد.
وی در پایان با اشاره به اجماع بالای اعضای سازمان ملل در تصویب طرح پیشنهادی رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، اظهار کرد: این اجماع بالا اتفاقی بسیار خوب و یک موفقیت برای جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید.
توضیحات روابط عمومی دفتر سید محمد خاتمی درباره تاریخچه «گفت‌وگو» و «ائتلاف تمدن‌ها» و توصیه‌ای به دکتر روحانی

 به دنبال انتشار مصاحبه‌ای با سیدمحمدخاتمی در رسانه‌ها در خصوص تصویب طرح حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با موضوع «جهان عاری از خشونت و مبارزه با افراط‌گری»، روابط عمومی دفتر رئیس جمهور اسبق کشورمان توضیحاتی منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی دفتر حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی،  در خبری که روزنامه‌های محترم اعتماد(صفحه 11) و شرق (صفحه 6) مورخه شنبه 92/10/7و به نقل از خبرگزاری محترم ایسنا (با کد خبر 92100602907 ) مورخه 92/10/6به نقل از جناب آقای سید محمد خاتمی درج شده است دو نقیصه و ایراد وجود دارد که لازم است حسب توضیح جناب آقای خاتمی اصلاح و به آنها توجه شود:
1- وقتی مساله‌ی گفت و گوی تمدن‌ها در سازمان ملل تصویب شد، جناب آقای کوفی عنان، آقای پیکو را به عنوان معاون خود برای پیگیری طرح معرفی کرد و 5 سال هم زمان معین کرد و بعد از 5 سال دیگر این موضوع تمدید شد که پیگیری امر صورت گیرد.

2- تعیین 18 نفر برای طرح ائتلاف تمدن‌ها بود که از سوی آقایان زاپاتر،( نخست وزیر اسپانیا) و اردوغان ( نخست وزیر ترکیه ) پیشنهاد شده بود و آقای کوفی عنان 18 نفر صاحب نظر را تعیین کرد و چندین نشست بین‌المللی و (آخرینش در نیویورک ) داشتند و گزارش خود را به آقای دبیر کل سازمان ملل دادند و اساسنامه طرح ائتلاف تمدن‌ها بر آن اساس تنظیم و پیگیری شد و حالا هم این طرح دبیرخانه و دبیر دارد.
3-در نهایت توصیه جناب آقای خاتمی به ریاست محترم جمهوری کشورمان با توجه به تصویب طرح‌شان در سازمان ملل این بوده است که «خوب است جناب آقای دکتر روحانی هم دستور دهند پیگیری طرحشان در سازمان ملل فعال شود.»

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا